Nabídka online podpory a webinářů NPI ČR pro učitele

Vydáno: 2 minuty čtení

Metodická podpora distanční formy vzdělávání jako první pomoc pro ředitele. Nabídka online podpory webinářů NPI ČR pro učitele.

Bulletin Národního pedagogického institutu ČR č. 7

V sedmém čísle Speciálu naleznete mimo jiné návod, jak využít lekcí projektu UčíTelka a navazujících metodických materiálů pro online výuku, webináře NPI ČR na tento týden, jak psát slovní hodnocení a jaké jsou jeho (ne)výhody, informace o O2 Chytré škole a další nové náměty pro distanční vzdělávání.

Hlavním tématem tohoto Speciálu NPI ČR pro podporu výuky na dálku je opět formativní hodnocení žáků. Najdete v něm také webináře NPI ČR pro tento týden a aktuální program ČT2 UčíTelka, nově doplněn videem s metodickým návodem, jak pracovat s televizními vyučovacími lekcemi.

Nepřehlédněte ani inspirativní materiály pro využívání digitálních technologií ve výuce přírodních věd, příspěvek na téma individualizace a diferenciace zadání při distanční výuce, doporučení pro učitele, jak  učit v době koronavirové, zpracovaná katedrou psychologie FSS MU  a informaci o tom, že  soutež Středoškolská odborná činnost se letos uskuteční virtuálně, více se dozvíte v novém čísle elektronického časopisu SOČkař

Samozřejmě nechybí řada dalších zajímavých a důležitých zdrojů, tipů a námětů, jak vzdělávat na dálku v době uzavření škol.

  • Využití lekcí projektu UčíTelka a navazujících metodických materiálů pro online vzdělávání žáků
  • #UčímeSeNaDálku pomáhá školám a učitelům
  • Formativní hodnocení dává zpětnou vazbu a patří do současné školy
  • Užitečné odkazy na online programy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami
  • Individualizace a diferenciace zadání při distanční výuce

 Řízení školy

 

Zdroj: Bulletin NPI ČR