MŠMT vyhlásilo šablony pro MŠ a ZŠ

Vydáno: 2 minuty čtení

Řídicí orgán OP VVV vyhlašuje dne 23. června 2016 výzvy č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I (výzva je určena pro území mimo hlavní město Praha) a č. 02_16_023 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I (výzva je určena pro území hlavní město Praha) v prioritní ose 3 OP VVV. Zpřístupnění IS KP14+ pro příjem žádostí o podporu: 23. června 2016. Ukončení příjmu žádostí dle textu výzvy: 30. 6. 2017.

„Mateřským a základním školám na celém území České republiky včetně hlavního města Prahy bude v rámci této výzvy rozděleno až 4,5 mld. Kč. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy očekává realizaci některé ze šablon až u 100 % českých škol,“ říká náměstek pro řízení sekce operačních programů Václav Velčovský.

Výhodou šablon, se kterými již mají školy bohaté zkušenosti z minulého programového období, je především jejich jednoduchost, malá administrativní náročnost a také možnost dobře reflektovat potřeby školy.

Školy si mohou vybírat ze šablon zaměřených na personální podporu (školní asistenti, psychologové, speciální i sociální pedagogové, chůvy pro mateřské školy), další vzdělávání pedagogických pracovníků, osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů, usnadnění přechodu dětí z mateřské na základní školy, spolupráci s rodiči dětí a žáků nebo na extrakurikulární rozvojové aktivity pro základní školy. Mezi tyto aktivity patří např. čtenářské kluby, kluby zábavné logiky a rozvoje matematické gramotnosti nebo doučování žáků ohrožených školním neúspěchem.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci této výzvy spolupracuje s Národním institutem pro další vzdělávání a Místními akčními skupinami, které mohou vedle MŠMT samotného školám poskytnout pomoc formou bezplatných konzultací.

Ke stažení

Výzvu Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání naleznete níže:

pro území mimo hlavní město Praha

pro území hlavní město Praha

Zdroj: http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-vyhlasilo-sablony-pro-ms-a-zs