MŠMT upravuje kvůli zhoršené bezpečnostní situaci pravidla výzvy č. 56

Vydáno: 1 minuta čtení

Kvůli nepříznivé bezpečnostní situaci po teroristických útocích v Paříži dne 13. listopadu 2015 dochází k odhlašování žáků z účasti na zahraničních jazykových kurzech. Jedná se o klíčovou aktivitu šablony číslo 4 „Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky“ ve výzvě číslo 56 Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

MŠMT proto vychází s vědomím závažnosti celé situace vstříc příjemcům a vydalo operativně výjimku z postupů Příručky pro žadatele a příjemce výzvy č. 56 číslo 20/10. V ní snižuje minimální počet žáků účastnících se jazykového pobytu realizovaného po 13. listopadu 2015 z 10 na 5, a to s alikvótním krácením výše dotace.

MŠMT zvažuje také další možnosti úpravy postupů, o kterých bude příjemce i veřejnost s předstihem informovat. Definitivní varianty budou vyřešeny, resp. navrhnuty, na konci příštího týdne.

Výjimku naleznete na stránkách OP VK:

http://www.op-vk.cz/cs/zadatel/vyzvy-op-vk/vyzvy-op-vk/nove-vyzvy/vyzvy-ipo/vyhlaseni-vyzvy-k-predkladani-individualnich-projektu-ostatnich-oblast-podpory-1-1.html