Ministryně Valachová představila priority pro rok 2016

Vydáno: 2 minuty čtení

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes na první letošní tiskové konferenci představila priority úřadu pro rok 2016. K aktuálním tématům se vyjádřili také náměstci ministryně.  

Tématy tiskové konference byly kromě priorit také aktuální úkoly resortu školství. Ministryně školství Kateřina Valachová se vyjádřila ke kariérnímu řádu pedagogů, k zvyšování platů v školství, k financování vysokých škol, vědy a výzkumu, a také ke změnám v oblasti společného vzdělávání.

„Chtěla bych říct, že od 1. září 2016 nás čeká v oblasti společného vzdělávání evoluce, nikoli revoluce. Letos jsme na zavádění společného vzdělávání finančně připraveni, od září máme na jeho rozjezd k dispozici sto milionů korun,“ sdělila k finančnímu zajištění legislativních změn v oblasti inkluzivního vzdělávání ministryně Kateřina Valachová.

Oblast společného vzdělávání okomentoval také náměstek ministryně školství Stanislav Štech: „Ministerstvo školství již finalizuje klíčové dokumenty a prováděcí předpisy k novele školského zákona, do konce ledna bude připraven upravený Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání zohledňující výuku dětí s lehkým mentálním postižením, podnikáme informační výjezdy do krajů, připravujeme informační dokumenty a průvodce pro ředitele škol a učitele, a také pro zřizovatele,“ vyjmenoval náměstek Štech aktivity ministerstva školství v oblasti zavádění inkluzivního vzdělávání.

Legislativní úpravy v oblasti školství okomentovala ke konci tiskové konference také náměstkyně pro řízení sekce legislativy a strategie Dana Prudíková.

Záznam ČT 24 z TK ministryně školství Kateřiny Valachové najdete zde (od 35. minuty)

Všechny priority pro rok 2016 se stručným popisem najdete pod tímto odkazem:

Priority ministryně školství