KyberFEST2016: „Online hry jako zábava, výzva a obživa“

Vydáno: 2 minuty čtení

Kde: Městská knihovna v Praze, Mariánské náměstí 98/1 Praha 1
Kdy: úterý 8. listopadu 2016, od 9.00 do 12.00 -
O čem:KyberFEST je neformální osvětová akce, která oslovuje mladé lidi s cílem představit různé podoby internetu, jeho zajímavosti a úskalí, upozornit na jeho možná bezpečnostní rizika a vyvolat diskuzi o nich.

KyberFEST zve k účasti žákovské kolektivy pražských základních škol. Loňského prvního ročníku se akce zúčastnilo na 400 dětí.
 
KybeFEST je letos zaměřen na online hry, jeho mottem je „Online hry jako zábava, výzva a obživa“. Ve dvou sálech ústřední Městské knihovny v Praze. Účastníci získají informace o české a světové herní scéně, zajímavostech o online hraní coby zábavy – rozdíly mezi typy her, čím se liší hraní her od „hraní“ o peníze (sázky, poker, hazard), online hry jako sport – kdy a které se stanou olympijskou disciplínou, hraní jako příležitost – kreativita, vývojáři, herní týmy. Všemi tématy se bude prolínat informace o hrozbách hraní online – krádeže profilů, finanční machinace, ochrana osobních dat, herní závislosti, apod.
 
Program
Velký sál (386 míst) 9.00 – 12.00
(3x45 min.) Hry jako – zábava a sport Přehled světové a domácí herní scény Pavel Barák (České hry)
Malý sál (138 míst) 9.00 – 12.00
(3x45 min.) Hraní jako profese – a mýty s tím spojené  Wojta Kalousek (NCBI)
 
Změna programu vyhrazena.
 
Letošní druhý ročník KyberFESTu pořádá opět Národní centrum bezpečnějšího internetu jako paralelní aktivitu tradiční konference KyberPsycho zaměřené na prevenci kybernetické kriminality, která probíhá ve stejný den v jednacím sále Magistrátu hl.m.Prahy.
V případě zájmu o zajištění návštěvy vašeho třídního kolektivu nás prosím kontaktujte: e-mail: info@saferinternet.cz tel.: 702 013 228