Jak na výchovné problémy v základní škole

Vydáno: 2 minuty čtení

Katedra psychologie FFUK pořádá kurz CŽV Jak na výchovné problémy v základní škole. Cílem kurzu je poskytnout učitelům praktická vodítka a podpůrná opatření pro prevenci a řešení běžných i závažnějších problémů s chováním, se kterými se setkávají při svém působení ve škole.

Kurz staví na publikaci Problémy s chováním ve škole – jak na ně (Mertin, V., Krejčová, L a kol., Wolters Kluwer, 2013), kterou frekventanti kurzu obdrží jako součást studia.

Obsahově a odborně kurz garantují PhDr. Václav Mertin (tel. fax. 221 619 669, vaclav.mertin@ff.cuni.cz) a PhDr. Mgr. David Čáp (tel. 221 619 676, david.cap@ff.cuni.cz).

Lektoři: PhDr. Hedvika Boukalová, Ph.D., PhDr. Mgr. David Čáp, Mgr. Pavel Dosoudil, doc. PhDr. Ilona Gillernová, CSc., PhDr. Lenka Krejčová, Ph.D., PhDr. Václav Mertin, Mgr. Martina Ventluková Pekárková, PhDr. Eva Šírová, Ph.D.

Rozsah kurzu: 50 vyučovacích hodin, 1 semestr

Výuka zahájí v přípravném týdnu 26. 8. a 27. 8. (2 x 6 hodin), ve školním roce se bude realizovat jednou měsíčně (2x v pátek a 2x v sobotu).

Místo konání: katedra psychologie FF UK, Celetná 20, Praha 1

Podmínkou pro přijetí ke studiu je vysokoškolské vzdělání.

Cena: 5 400 Kč

Absolvent kurzu obdrží „Osvědčení UK v Praze“

Žádáme o akreditaci MŠMT – studium pak bude možné hradit z prostředků DVPP.

Přihlášku do kurzu zašlete poštou na adresu: Filozofická fakulta UK, nám. J. Palacha 2, 116 38, Praha 1, k rukám paní Inky Dvořákové.

V případě, že si zájemce platí kurz jako samoplátce, nepotřebuje tedy potvrzení školy či jiného zaměstnavatele, lze naskenovat vyplněnou přihlášku a poslat zpět e-mailem na inka.dvorakova@ff.cuni.cz.

Pro případné dotazy uvádíme telefon na katedru psychologie FF UK: 221 619 661.