Informace k investičním programům

Vydáno: 1 minuta čtení

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy schválilo rozdělení druhého kola investičního programu, který je zaměřen na podporu materiálně technické základny sportovních organizací. Zároveň vyhlásilo investiční program podpory sportu na rok 2017.

V rámci druhého kola investičního programu byl nezbytnou podmínkou vysoký stav připravenosti projektu, který garantuje jeho bezproblémovou realizaci a plné čerpání dotace v roce 2016. O dotaci požádalo 176 sportovních organizací MŠMT, vyhověno bylo 42 žadatelům. Rozděleno bylo 127 milionů Kč. Rozdělení prostředků MŠMT najdete ZDE

Také investiční program podpory sportu na rok 2017 se zaměřuje na podporu materiálně technické základny sportovních organizací. „Program umožňuje etapizaci projektů, které je možné dokončit v období dvou let. Je to poprvé, kdy MŠMT umožní žadatelům realizovat stavbu i v dalším kalendářním roce,“zdůrazňuje ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Největší důraz je kladen na systematickou podporu sportování dětí a mládeže. Rozděleno bude 438 milionů Kč mezi spolky a obce. Termín pro podávání žádostí je do 30. 11. 2016 a předpokládaný termín pro vyhodnocení je 28. 2. 2017.

Do konce roku MŠMT připraví a vyhlásí nové investiční programy pro velké významné infrastruktury a regionální program pro spolky a obce pro roky 2017 a 2018.

Zdroj: http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-informace-k-investicnim-programum