Evropský týden sportu - již podruhé!

Vydáno: 2 minuty čtení

Pravidelně sportuje pouze 5% obyvatel České republiky a i další čísla jsou alarmující! 64% obyvatel naší republiky nesportuje vůbec!

Pomozte i vy bojovat s tímto problémem! Například v rámci Evropského týdne sportu. Ten je iniciativou Evropské unie na podporu sportu a pohybové aktivity v celé Evropě. Jeho druhý ročník je na programu od 10. do 18. září a koordinátorem pro Českou republiku je Český olympijský výbor.

Pořádáte sportovní akci či závody? Přihlaste je do tohoto nadnárodního projektu a můžete získat dárky pro účastníky nebo plakáty na podporu propagace vaší události. Více informací najdete na ceskosportuje.cz/tydensportu.

Zapojit se do sportovních akcí, a tím pádem i do Evropského týdne sportu, mohou všichni, bez ohledu na věk, bydliště a výkonnost.

Ústředním motivem kampaně zůstává slogan #BeActive. Jeho cílem je nabádat k pohybu nejen po dobu Evropského týdne sportu, ale po celý rok.

Nechte se k pohybu motivovat třeba i ambasadorem projektu Janem Kufem - dvojnásobným Mistrem Evropy v moderním pětiboji. Ten se spolu s dalšími sportovními hvězdami objeví na republikovém finále Sazka olympijského víceboje a Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, které proběhnou 9. -10. září v Brně. Tyto akce Českého olympijského výboru zahájí Evropský týden sportu právě v České republice.

Organizátory nebo účastníky sportovních akcí po celé ČR se můžete stát i vy! Inspiraci a již zaregistrované akce do Evropského týdne sportu můžete najít na ceskosportuje.cz/tydensportu.

Buďte aktivní a zapojte se také!

Zdroj: http://www.msmt.cz/sport-1/evropsky-tyden-sportu-jiz-podruhe?lang=1&ref=m&source=email