9.-15. 8.: 5. ročník Letní školy moderních učitelů

Vydáno: 3 minuty čtení

Letos již popáté zve společnost Microsoft aktivní učitele na oblíbený vzdělávací týden nazvaný Letní škola moderních učitelů.

V termínu 9. – 15. srpna 2015 se v krásném prostředí Bílých Karpat opět sjedou inovativní učitelé z celé České i Slovenské republiky, aby strávili nezapomenutelný týden plný inspirace, sdílení nápadů a praktických tipů pro výuku. Tato lokalita byla již od začátku tradice letní školy zvolena, aby byla symbolicky na pomezí ČR a SR, tedy zhruba napůl cesty pro učitele z obou zemí. Panenská příroda a inspirativní atmosféra Bílých Karpat se pro podnícení inovace a nových nápadů osvědčila natolik, že se sem Letní škola vrací rok co rok.

Zhruba 60 učitelů, ředitelů škol a školních IT správců zde každý rok najde nové nápady pro výuku, návody jak zapojit moderní technologie do svých hodin a, jak sami říkají, dobijí baterie pro následující školní rok ve společnosti podobně naladěných kolegů.

Co na účastníky čeká letos?

  • Praktické ukázky výuky se zapojením moderních technologií.
  • Vyzkoušení toho nejmodernějšího, co vzdělávací technologie přináší, na „vlastní kůži“ a v praxi
  • Burza nápadů – oblíbená plejáda nápadů pro výuku a sdílení vyzkoušených výukových aktivit, kterou si pro sebe navzájem připravují sami účastníci.
  • Týmová hra – zde mají účastníci šanci lépe se poznat a vzájemně se inspirovat, ale především pracují na inovativní vzdělávací aktivitě, kterou pak mohou snadno zakomponovat do své výuky.
  • Ariadninou nití procházející celým týdnem budou tzv. Dovednosti 21. století, což jsou klíčové dovednosti jako je např. spolupráce, komunikativnost, inovace, schopnost řešit reálné problémy atd., jejichž rozvoj by měl být nezbytnou součástí moderní výuky.
  • Najde se čas i na relaxaci, procházky do okolní přírody nebo tvořivé dílny, kde si účastníci vyčistí hlavu při manuálním vyrábění „suvenýrů“ z Letní školy. A aby byla atmosféra „tábora pro dospělé“ dokonalá, nebude chybět ani zpívání s kytarou u táboráku.
  • A mnohem víc..

Akce je plně akreditovaná, účastnický poplatek lze tedy hradit z prostředků DVPP. Neváhejte se proto zeptat svého pana ředitele/ paní ředitelky – vždyť investice do pedagoga nabitého novými nápady a energií na další školní rok je investicí, která se škola mnohonásobně zúročí!

Pro registraci či více informací navštivte www.letni-skola.cz co nejdříve!