Vyhrajte modernizaci své školy za 120 tisíc Kč

Vydáno: 5 minut čtení

Všechny základní a střední školy v České republice se mohou zapojit do mezinárodní jazykové soutěže Jazykový WocaBee šampionát. Mají tak šanci získat 60 tisíc Kč na modernizaci své školy ve slosování a dalších 60 tisíc Kč v soutěži v učení cizích slovíček.

Jazykový WocaBee šampionát se v České republice uskuteční již počtvrté. Školy se do soutěže mohou registrovat od 3. do 17. října 2022 na www.wocabee.app

Online jazyková soutěž pro všechny

Jazykový WocaBee šampionát je inovativní soutěž v učení cizích slovíček pro školy, která probíhá výhradně online v aplikaci WocaBee na učení jazyků. Soutěžit v ní mohou žáci všech ročníků základních a středních škol, kteří se učí jakýkoliv cizí jazyk.

Kritériem hodnocení v soutěži nejsou konkrétní vědomosti, ale snaha učit se novou slovní zásobu. O motivaci žáků vypovídají body získané za procvičování slovíček, tzv. WocaPoints. Čím více žáci slovíčka procvičují, tím více bodů získají a více se také naučí.

V jednotlivých kolech soutěže vítězí třídy, které získají nejvyšší průměrný počet WocaPoints na jednoho žáka. Díky tomu třída soutěží jako tým a na rozdíl od jiných soutěží se v jazycích zlepšují všichni žáci, nejen ti nejlepší.

Učitelka anglického jazyka na Gymnáziu Ladislava Jaroše Marie Otépková v minulém školním roce získala se svými studenty prvenství v celostátním kole soutěže. O soutěži s aplikací WocaBee říká: „Jsem velmi ráda, že i přes prvotní ostych se žákům podařilo šampionátem probojovat až do celostátního kola a nakonec i zvítězit. Motivací pro ně byly nejen zajímavé ceny v jednotlivých kolech, ale hlavně možnost týmové spolupráce a vzájemné podpory."

Hlavní myšlenkou je modernizace

Organizátorem Jazykového WocaBee šampionátu je společnost WocaBee, s.r.o.. Pro tento školní rok organizátoři připravili pro školy mimořádně atraktivní ceny, a to ve slosovací soutěži pro všechny účastníky a také v samotném šampionátu.

Každý žák, který splní jednoduché podmínky na zapojení se do soutěže, zařadí svou školu do slosování o hlavní cenu – 60 tisíc Kč na modernizaci školy. Hlavní cena se skládá ze tří složek – 25 tisíc Kč v hotovosti, 23 tisíc Kč v hodnotě licencí aplikace WocaBee na moderní výuku jazyků a 12 tisíc Kč na nákup dekorativních nálepek od společnosti INSPIO (www.inspio.cz) pro zkvalitnění prostorů. Další ceny ve slosování jsou určené pro učitele cizích jazyků a pro samotné žáky.

Hlavní myšlenkou naší aplikace WocaBee je moderní a inovativní výuka cizích jazyků. V tomto školním roce jsme se ji rozhodli použít jako prostředek k motivaci, aby se školy zapojily do oblíbené online soutěže Jazykový WocaBee šampionát,“ vysvětluje Michal Ošvát, CEO společnosti WocaBee, s.r.o. a autor samotné aplikace.

Soutěží se ve třech kolech a v bonusovém finále

Třídy, které se zapojí do soutěže Jazykový WocaBee šampionát, budou v termínu 19.–28. října 2022 soutěžit v učení cizích slovíček v okresních kolech šampionátu. V rámci okresních kol zvítězí třídy s nejvyšším průměrným počtem bodů (WocaPoints) získaných za procvičování slovíček, a postoupí tak do krajského kola.

Vítězové krajských kol následně v polovině listopadu postoupí do celorepublikového kola, ve kterém mají šanci získat dalších 60 tisíc Kč na modernizaci své školy. Celkově je tak v soutěži Jazykový WocaBee šampionát 2 x 60 tisíc Kč na zkvalitnění vyučování na našich školách.

Soutěž Jazykový WocaBee šampionát je mezinárodní soutěží. Tři nejlepší třídy z celorepublikového kola se na závěr zúčastní bonusového česko-slovenského finále. V online prostoru si tak změří síly v učení cizích jazyků s třemi nejlepšími ze Slovenské republiky.

V každém kole šampionátu jsou pro žáky a učitele vítězných tříd připravené atraktivní ceny od organizátora i od produktových partnerů soutěže.

Rekordní účast a stovky naučených slovíček

Účast v Jazykovém WocaBee šampionátu každoročně roste. Prvního ročníku soutěže se zúčastnilo 25 tisíc žáků. V minulém školním roce už to bylo 60 tisíc. V tomto roce očekávají organizátoři soutěže celkovou účast na úrovni 90-100 tisíc žáků.

„Důležitější než rekordní účast je však pro nás to, že aplikace prostřednictvím soutěže pomáhá dětem motivovat se k učení cizích jazyků. Žáci se po dobu trvání soutěže naučí stovky nových slovíček a frází a díky sofistikovanému procvičování a umělé inteligenci si je i dlouhodobě zapamatují. Spokojenost učitelů, vedení škol, rodičů i samotných žáků s výsledky v učení nás vždy těší nejvíce,“ dodává Michal Ošvát z WocaBee.

Jak se zapojit

Školy a učitelé mohou žáky přihlásit do soutěže Jazykový WocaBee šampionát do 17. října 2022. Přihlašování je velmi jednoduché – stačí na stránce organizátora www.wocabee.app  objednat bezplatnou měsíční verzi aplikace a následně splnit jednoduché podmínky.

Do soutěže jsou zároveň zařazené i ty třídy, které už aplikaci WocaBee dlouhodobě používají. Podrobné informace o podmínkách, termínech a cenách v soutěži najdete na: www.wocabee.app/soutez

Jazykový WocaBee šampionát podpořili:
Hlavní partneři: ESET, Inspio, LangBee

Partneři: Alza.cz, Dedoles, Martinus, Vydavatelství Enigma

Mediální partneři: Řízení školy, Týdeník školství, Učitelské noviny, all4fun.cz